Sunday, February 28, 2010

Erres 1950's Dutch fan.


This is an interesting item..we have heard and seen many japanese and GB vintage fan...but this one is made in Holland in the 1950's . Found a similiar item at www.liveauctioneers.com/item/2421144 . The starting bid for this fan is 70 euros...estimated to fetch around 130 euros.

Vintage Sanyo fan


part of our vintage fan collections...fully working condition

Thursday, February 25, 2010

Our vintage weighing scale collections


This our collections of weighing scales...those days items are measured by kati's...the weight that you see on the left..(from big to small) are used during the 50's..The black weighing scale is from great britain, it is used by gold traders.

Saturday, February 20, 2010

Ice Kacang..anyone?











Since its a weekend we took the opportunity to go for our usual hunting trip and this what we got, a swan brand ice kacang machine (made in japan)...There are lots of ice kacang machines out there but this one is rare as it is coated with enamel paint the kind of paint found on old signboards. We always wanted an ice kacang vending machine but never found one which is vintage...mostly made in china and coated with normal paint..Malaysia is famous for its local delicacies and the ice kacang is one of it...If you are a Malaysian and you have not tasted or seen this vending machine then i assume you must be leaving on the moon all this years. ...:)


Friday, February 19, 2010

Pelita cute.....



Koleksi pelita-pelita cute saya yang tak seberapa....sikit-sikit, lama-lama jadi bukit....:)

Thursday, February 18, 2010

Pelita ku......Aladdin

For vintage oil lamp collectors the Alladin oil lamp is a must have piece... The Alladin lamp originated from America and the company still exist till today.
chimney aladdin lox on...Pyrex made for Aladdin Inc.....vintage...

nickel plated solid brass font


couple of our oil lamp collection.....



Pelita vintage koleksi terbaru....


pelita vintage ini baru kita orang dapat...gallery nya diperbuat daripada tembaga...agak unik jugak . sekarang kenalah berusaha untuk mencari chimney yang sesuai

Tuesday, February 16, 2010

Kayu chengal ...best!!








ini dia kayu chengal emas khazanah dan warisan negara kita.....ini adalah sampel kayu yang belum dipotong. Bagi tuan dan puan yang hendak membina gazebo,pegola,awning,decking, porch kereta ..etc. Kita menawarkan khidmat runding dan pembinaan.Sesiapa yang berminat sila email deeventplanner@yahoo.com atau call 012-5664656,019-3330616.Cepat.........stok kayu chengal emas ini terhad.


Sunday, February 14, 2010

Meja 12kaki...kaki burung helang..


semalam semasa hunting singgah kat rumah member...collector dan dealer jugak, terserempak dengan meja ni kat ruang makan...fuyooo meja ini memang solid kaki burung helang dengan roda kecik kat bawah .so senanglah untuk tolak nak angkat tak terdaya. selalunya bila kita beli perabot sentiasa la kena tengok kaki dan jenis kayu yang digunakan..kaki burung helang ,harimau dan sudu memang antique dan rare....tapi awas bnyk repro..jugak. Yang diatas memang ori cuma ownernya gosok balik untuk menampakan warna kayu yang natural..

Saturday, February 13, 2010

Apeks display..:)

Apek's display for the pernakan bowls...it gives a touch of simplicity yet exclusive...


The hunt went well today manage to get a display...long day but a happy one....:)


just got back from our hunting trip :) ..decided to clean the piece above and guess what? there was a Jawi newspaper pasted at the back panel of the cabinet. I almost ripped it out but stopped when i noticed the paper was dated 1932...:)...so now we know roughly how old is this cabinet

Burmese teak console table........antique

Hi everyone ..we just got this beautifull piece today.According to the owner its about 70 years old..we particularly like the 'spoon legs'. Love to share with you guys....will try to post more pics and details....right now ....zzzzzzzzzzzzz good night


front top view........


side view.....




Monday, February 8, 2010

Piala...

Perbezaan saiz piala dengan gelas

Pemenang Blog terbaik ialah........................lawak je,piala dari tahun 1952 merupakan sebuah piala pusingan zaman Malaya .Diperbuat dari tembaga berat jugak... (Piala Pusingan Lumba Jalan Kaki Utusan Melayu Persaorangan Lelaki )...


Wednesday, February 3, 2010

LP KENANGAN ABADI P.RAMLEE for sale RM180

Bagi peminat rekod p ramlee....lebih 20 buah lagu dlm rekod ini...sya nk let go rm180.....SOLD

More vintage tiles...:)




Y
Ini adalah antara koleksi tiles lama yang kami kumpul for sometime. Susah nak dapat... Some dari England ada dari Jepun gak... Tiles yang paling lama adalah pada tahun 1930an.. kita akan tambah lagi koleksi ini.. Tunggguuuuuuuuuu.... hehe

Teko dan bekas creamer Fine porcelain made in France for sale ...




bekas creamer dan teko ini made in france(Georges Boyer,Limoges-France) ,rare jugakla dapat barang vintage yang asal dari sana....tak pasti motif...tapi memang lain (RM50)

cawan motif bunga rose dan kangkung for sale rm25 nego...

sesiapa yng nak lengkapkan koleksi bolehla beli....condition elok...nak letgo 2bijik rm 25 nego...

Vintage Milk Bottle for sale...rm30

susu botol(kaca) zaman tok kadok ini menggunakan measurement Ounces(tertera kat botol).Memang tak de puting...zaman dulu tok kena beli puting getah secara berasingan :) RM30.. SOLD

Monday, February 1, 2010

Gambar Tunku Ampuan Durah binti Almarhum Tunku Besar Burhanuddin




Gambar di atas dijumpai tersorok di belakang gobok lama, merupakan gambar bonda Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan sekarang- Tunku Mukhriz .

Vintage wall mounted oil lamp..

This is a new addition to our oil lamp collections...its made of brass most probably from UK....
bought this lamp because we wanted something different from the average oil lamps that we have...the chimney is a bit unique i bet it will be hard to get a replacement if its smashed....

DISCLAIMER

PLEASE TAKE NOTE THAT ITEMS WILL BE MARKED AS FOR SALE OTHERWISE IT IS ONLY FOR SHARING PURPOSES ONLY, THANKS FOR THE SUPPORT
Website counter