Sunday, January 31, 2010

Colonial touch.....



Koleksi botol ubat dari zaman british...utk realkan lagi suasana

cermin didalam gambar direscue dari sebuah mansion colonial yang
ditinggalkan. Mansion ini boleh dikatakan wujud sejak bermulanya
jajahan British...kini kawasan sekelilingya diseluputi hutan...cuma
denai kecil menghubungkanya dengan dunia luar......


Friday, January 29, 2010

Vintage vase 50's to 70's (not for sale)








teknik pembuatan vase ini adalah melalui kaedah compressed.
maksudnya vase ini adalah 1 piece..tiada cantuman


bekas enamel....not for sale :)


F&N vintage glass .for sale dua utk rm25

for sale two for rm25

Vintage F&N glass for sale...

Glass F&N 'matahari'..market price skrng dalam rm30-40,
sya nak jual dua untuk rm20....condition berhabuk skit:)

Glass pepsi for sale...dua utk rm25

Glass Take the Pepsi Challenge boleh diketogarikan sebagai vintage
Kat Mudah selalunya satu dalam rm20 ke rm40...tapi sya nak jual dua utk
rm25

Vintage glass

glass vintage motif bunga...dua utk rm15

Oriental Ceramics piring besar & kecil for sale....


for sale yang besar tu rm 20, yang kecil tu rm 15

Set Teko J&G Meackin


Set Kopitiam...




ini cawan dia spec bibir tebal...........mai secawan!!








Jonshon Bros,Meackin




Fish plate diatas merupakan salah satu item paling tua dirumah ,dibuat pada tahun 1800an ,marking yang tertera menunjukan tahun dan bulan ia dibuat(gambar kurang jelas)


Jonshon bros INDIAN TREE(sandstone handcrafted)





















FLAGS &CROWN








Brand ini rare jugak la bagi saya,selalunya dipasaran jonshon bros,meackin,etc..........




Obat Malaya

Ini adalah obat liquid paraffin yang digunakan during zaman Malaya.
wy i berani ckp zaman Malaya sebab tertera kat labelnya,
HIMALAYA MEDICAL HALL LTD,Chemists & Druggists,
BREWSTER ROAD,IPOH ,MALAYA....Oh ya contentnya masih berisi

Old Medicine(obat-obatan Malaya)

Obat Waterbury's compound..actually ceritanya lagu ni....
Mulanya i dapat gelas sahaja and masa tu i tak sure cap apa ini.Lepas
buat research kat www baru dapat tau ini adalah obat batuk zaman tok
kadok. Ok balik kpd cerita gelas,so pada suatu hari masa pergi shopping
terserempak pulak dengan partnernya si botol....sampai hari ini dua orng
ni susah nak dipisah kan....this is what you call junkers luck

Vintage jar.....


ini jar vintage...tujuanya mungkin untuk storage ubat

botol lagi.....

bentuk botol ini sama dngn botol yang sya nak jual
cuma ini berwarna coklat

colored hexagon covered bottles

botol ini penutupnya berbentuk hexagon...bagi sya ianya unik

More pics of my bottle,jar and vase collections


My pyrex bottles(made in great britain)


Tuesday, January 26, 2010

Gambar Together-gether...:)


Botol RM30

sya jugak collect pelbagai jenis botol....ini salah satu yang nk jual,tahun bila botol ini dipakai sya kurang pasti....tapi tempat sya dapat botol ini dah wujud pada tahun 50 an....bolehla letak bunga ,bela ikan ataupun just display je ...ianya unik kerana pemegangnya....lihat betul-betul.......

Pelita/oil lamp vintage for sale rm40

pelita ini dari Hong Kong bukan dari China(baru),banyak jugak pelita vintage kat malaysia ini berasal dari hong kong....tapi sejak 2menjak ni market kita dipenuhi dengan pelita dari china...terpulanglah pada individu if nk beli...tapi sesiapa yng mencari pelita vintage...ni dia

Monday, January 25, 2010

New addition to th oil lamp collection


sorry for the crappy photo...taken with my hp..:)

Baba&Nyonya

One of my priced collections ,peranakan (Baba&Nyonya) ware,those are genuine vintage tiles at th back

F&N,DUMEX,etc...




some of my small collections...sharing is caring


here, we have ciggy boxes,bottles,talcum containers...etc

Sunday, January 24, 2010

F&N belum dibuka....

minuman botol f&n belum dibuka....rm80 non nego

Wayne 1950's fuel pump


pump minyak tahun 1950 an ,brand Wayne, rm2500...sesiapa yang ada vintage corner ,garage ataupu kopitiam memang sesuai utk dimiliki.... ( SOLD ) . .hurry tinggal 1 unit lagi

3 cawan...


cawan je..... ....bolehla complete kan set anda........(rm35 set) SOLD

set teko,2cawan,2saucer


set ini baru dapat kat kedai frame lama....masih berhabuk tak sempat cuci, maklumla barang vintage.....rm 90

vase tembaga dihiasi manik...

baru dapat ,harga rm60......

Jonshon Bros Khyber (England)


Jonshon Bros Kyber for sale (RM60)......1950's

DISCLAIMER

PLEASE TAKE NOTE THAT ITEMS WILL BE MARKED AS FOR SALE OTHERWISE IT IS ONLY FOR SHARING PURPOSES ONLY, THANKS FOR THE SUPPORT
Website counter